Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dilek Uzunoğlu Örs, yeni eserlerini sanatseverlerle “Divine” adlı sergide buluşturdu

Dilek Uzunoğlu Örs, yeni eserlerini sanatseverlerle “Divine” adlı sergide buluşturdu
REKLAM ALANI
01.03.2022
A+
A-

 

Kovid-19 salgını sırasında kendini sanat yoluyla iyileştirmeyi seçen Dilek Uzunoğlu Örs bu dönemde yaptığı eserleri yeni yıla girerken ilk kişisel sergisi sergisi olan “Pandeminin Güzellikleri”nde   sanatseverler ile buluşturmuştu. Sanatçı yeni eserlerini,  Galeri La Vision Art’ın Sent Antuan Kilisesi’nde düzenlediği Divine isimli karga sergide sanat severler ile buluşturuyor.

İzolasyon zamanlarında malzeme tedarik problemi ile karşılaşan sanatçı, alternatif alet bulma arayışı içinde pasta spatulasından, hamur keseceği gibi evindeki avadanlıkları değerlendirmiş, bazı malzemeleri de kum, toprak ve kömür gibi kolay bulanabilecek doğal ürünlerden kendi üretmeye başlamış.

Dilek Uzunoğlu Örs’ün resimlerine kısa yazıları da eşlik ediyor. Sanatseverlere ‘Peki sen ne düşünüyorsun?” sorusunu naif, yalın ve esprili notlarla sormayı seçen Dilek Uzunoğlu Örs;  “Bütün bu süreçten herkesin kendi için ne anlam çıkardığının çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyor.

DİLEK UZUNOĞLU ÖRS KİMDİR?

1974’de mimar bir anne-babanın çocuğu olarak İzmir‘de doğan Dilek Uzunoğlu Örs‘ün resme olan merakı küçük yaşlarda başladı. Ortaokul senelerinde öğretmeni Ressam Güven Zeyrek sayesinde resim yapmaya başlayan Dilek Uzunoğlu Örs  Ekonomi lisansı ve işletme yüksek lisansı sonrası çeşitli uluslararası firmalarda aviatoroyna.info aviator oyna yönetici olarak çalıştı. Pandemi ile birlikte ara verdiği resim tutkusuna devam etme fırsatı buldu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.