Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sevcan Birgören, sanatta engel tanımıyor

Sevcan Birgören, sanatta engel tanımıyor
REKLAM ALANI
18.12.2021
A+
A-

Sanatta Engel Yok Vakfı ve Yeşilyurt Spor kulübü işbirliğiyle Yeşilyurt Spor Kulübü tesislerinde açılan resim ve heykel sergisine sanatseverler, siyaset insanları ve sanatçılar yoğun ilgi gösterdiler.

Sanatta Engel Yok Vakfı yararına düzenlenen bu önemli sergi ile sanata ulaşmada engel yaşayan bireylere yardımcı olma yolunda bir adım atılırken sergiye Abdullah Cömert, Ahmet Öcal, Ahmet Cabir Aslan, Ayşe Işık, Azniv Çoban, Birnur Karatimur Çutsay, Çağatay Navruz, Çiğdem Erbil, Devrim Erbil, Giray İlker Başaran, Harika Ören, İslim Kılıç, Kasım Kocak, Kenan Batıgün, M.Orkun Müftüoğlu, Nihal Erem, Nurcan Aral, Özge Gül, Rıza Karaüzüm, Semra Çelik, Serap Durmaz, Sevcan Birgören Şerifova, Sümeyye Boyacı, Şahnaz Yılmaz, Tariyel Alizade, Ülkü Cılızoğlu, Y. Gülderen Zanbak, Yiğit Yazıcı, Yunus Emre Akkuş, Zeki Kaba, Zuhal Önal ve Javad Soleimanpour eserleri ile katıldılar.

Sergiye CHP Milletvekili Gülay Yedekçi ve Türk tiyatrosunun ve ekranların ünlü oyuncularından Mert Fırat katılarak destek verdi.

Sergi sonrası kısa bir açıklama yapan Sevcan Birgören Şerifova “ Sanat güçtür… Düzenlediğimiz bu sergiyle sanatın gücünü bir kez daha hissettik ve yaşadık. Yaratılan her fırsatın, uzatılan her elin büyüyerek çoğaldığını, hayata umutla sarıldığını gördük. Sanat engelleri sevgiyle, hoşgörüyle, birliktelikle aşan en etkin yollardan biridir. Bu bağlamda bu tarz projelere her zaman katkı sağlamaya canı gönülden devam ediyorum ve etmeye de devam edeceğim. Sanatın her branşındaki sanatçı dostlarımızı ve imkan bulabilen herkesi bu duyguları paylaşmaya ve duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.