Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tasarımcı Gizem Şahinler “çömlek benim sanatım”

Tasarımcı Gizem Şahinler “çömlek benim sanatım”
REKLAM ALANI
27.04.2022
A+
A-

İstanbul-Etiler’de yer alan Sainte Ethique yerel dilde çömlekçi tornası, diğer bir deyişle çark ile el üretimi çeşitli seramik ürünler yapmaktadır. Sainte Ethique’in amacı geleneksel yöntemleri çağa uygun bir dille harmanlayıp, üretilen her bir parçada zamansız kalite ve güzellik sunmaktır.

Tasarımcı Gizem Şahinler “altı üstü çanak çömlek yapıyoruz, virüse aşı bulmuyoruz” diyerek, üretimlerine antik çağdan beri yapılan formlara estetik dengesini bozmadan yeni ifadeler katar.

Bu noktada tasarımlarına “renk zenginleştikçe biçim dolgunluk kazanır” görüşüyle yaklaşan tasarımcı Gizem Şahinler, üretimlerinde renkleri en saf şiddetleriyle kullanmayı tercih ediyor. Tasarımlarına ünlü yazar Ruskin’in de dediği gibi ; “Normal yapılı, ölçülü ve mizaçlı tüm insanlar renkten hoşlanırlar, renk insana her zaman zevk ve rahatlık verir. Doğa ve doğanın içerisinde yaşamını sürdüren her canlıda bolca renk vardır.” yaklaşımı ile can verir.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.