Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’nin gururu Ozan Aslan gümbür gümbür geliyor.

Türkiye’nin gururu Ozan Aslan gümbür gümbür geliyor.
REKLAM ALANI
30.06.2023
A+
A-

Akademik başarılarından dolayı özellikle Alman medyasında devamlı olarak gündeme gelen Ozan Aslan şimdilerde de müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Başarılı sanatçı Ozan Aslan üç şarkıdan oluşan maxi single çalışması “Elveda” ile 2023 yazına hızlı bir giriş yaptı.

Ozan Aslan müziğin yanı sıra hem prodüktör hem film yapımcısı olarak birçok başarılı işe imzasını atarken aynı zamanda Almanya’nın önde gelen televizyon kanallarına konuk olma başarısını göstermiş ender Türk bilim insanı ve sanatçısı olmuştur.

Almanya’da yayın yapmakta olan bazı ulusal televizyonlar ve basın-yayın organları Almanya’ya iş göçünün 50.’inci yılında Ozan Aslan hakkında 30 dakikalık bir belgesel yayınlarken basın yayın organları da bu belgeseli sayfalarına taşımıştır.

Ozan Aslan üç şarkıdan oluşan “Elveda” adlı maxi single çalışması hakkında yaptığı kısa açıklamada “Uzun yıllardır bu maxi single için titiz bir şekilde çalışım. Yaz aylarında müzik listelerinde üst sıralarda olmayı hedefliyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

Ozan Aslan kimdir?

 

Almanya doğumlu olan Ozan Aslan eğitimine Almanya’da başlamış ve 2005 yılında kimya tahsilini bitirdikten sonra 2007 yılında kimya mühendisliği yüksek lisansını yapmıştır.

Ozan Aslan yüksek lisansının hemen ardından 2010 yılında da analitik araştırma grupları arasında bulunan enstrümental analitik araştırma grubunda (Prof. Dr. Klaus Albert Grubu) organik kimya dalında, genel enstrümental analitik (bilhassa NMR ile ilacreseptör interaksiyonu ve bilinmeyen bileşiklerin üç boyutlu tanımlanması) ve tümörlerde mikrobiyel enfeksiyonlarda modern ilaç araştırma yöntemleri üzerinde doktorasını yapmıştır.

Aynı yıl kendisine ait araştırma ve geliştirme laboratuvarını kuran Ozan Aslan birçok üniversite ve özel sektör için rutin işlemler haricinde özellikle çözülmesi zor analiz sorunlarının çözümü konusunda hizmet verirken özellikle Barcelona Üniversitesi  Immünoloji Enstitüsü bölümü için  (stafilokok bakterilerin fragmanlarının bağışıklık sistemi düşük hastalar üzerindeki etkisi) ve Colgate ABD (yeni nesil diş macunu geliştirme) konusunda büyük başarılar elde etmiştir.

 

Ozan Aslan bugüne kadar 80’e yakın ürün geliştirmiştir ve patentlerini alarak “Mediacal Natura” marka ismi adı altında pazarlamasını yapmıştır.

 

Ozan Aslan halen Fen Bilimleri Doktoru, Kimyager, Kimya Mühendisi, Enstrümental  Analitik ve İlaç Araştırma Uzmanı , İş Güvenliği, Sağlık Koruma Mühendisi, Çevre Güvenliği, Enerji Yönetim Sistemleri Denetleyicisi olarak hizmetler vermekte ve Global QEHS (Quality, Environment, Health & Safety, Sustainability) üst düzey yöneticisi olarak görevine devam etmektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.