Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emmy ödülü adayları film ve diziler Disney+’da

Emmy ödülü adayları film ve diziler Disney+’da
REKLAM ALANI
14.07.2022
A+
A-

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 74’üncüsü düzenlenecek Emmy Ödülleri için adaylar açıklandı. Dünyanın en…

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 74’üncüsü düzenlenecek Emmy Ödülleri için adaylar açıklandı. Dünyanın en sevilen hikayelerine ev sahipliği yapan The Walt Disney Company, bünyesindeki ABC Entertainment, Disney+, Disney Television Studios’ 20th Television, 20th Television Animation ve ABC Signature, Freeform, FX, FX Productions, Hulu, Lucasfilm Ltd., Marvel Studios, National Geographic Content, National Geographic Documentary Films, Searchlight Television ve Walt Disney Studios dahil olmak üzere iddialı stüdyoları ile 147 adaylık elde ederek ödüllere damgasını vurdu.

Geçtiğimiz ay benzersiz arşivi ve orijinal yapımları ile Türkiye’de yayın hayatına iddialı bir giriş yapan The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney+ izleyicileri, Türkiye’de toplamda 108 Emmy adayı 25 farklı içeriğe tek bir yerden erişmenin keyfine varıyor.

Emmy adayı en sevilen hikayeler Disney+’ta

Yüzlerce saatlik Marvel içeriği ile süper kahraman hayranlarının ilgiyle izlediği Marvel Studios, 4 orijinal Disney+ yapımı ile 19 ödüle aday gösterildi. “Moon Knight” 8 adaylıkla lider olurken, “Loki” 6, “Hawkeye” 2 ve stüdyonun bugüne kadarki ilk animasyon yapımı “What If…?” 3 adaylık elde etti. Star Wars’un Disney+ orijinal içerikleri, “The Mandalorian”ın ödüllü yaratıcılarının izleyicilere sunduğu “The Book of Boba Fett” 4 adaylık kazanırken, beğenilen “Star Wars: Visions” anime dizisi de ilk adaylığını aldı.

Tüm dünyada ilgiyle izlenen orijinal dizi “Only Murders in the Building”, en iyi komedi dizisi dahil olmak üzere 17 adaylık kazanarak, bu yılın en çok aday gösterilen yeni komedi yapımı oldu. Platformun ses getiren orijinal dizileri “Dopesick” 14, “Pam & Tommy” 10 adaylık elde etti. Daha önce Oscar adaylıkları bulunan Michael Keaton ve Amanda Seyfried, sırasıyla “Dopesick” ve “The Dropout”ta başrol performansları için ilk oyunculuk Emmy adaylığını elde ederken, “Pam & Tommy”’deki başarılı performansları ile Lily James ve Sebastian Stan de ilk Emmy adaylıklarını kazandılar.  Oscar Ödüllü yönetmen Peter Jackson ise “The Beatles: Get Back” ile ilk Emmy adaylığını elde etti.

Disney+’ın her kesimden izleyiciye hitap eden popüler orijinal dizileri “How I Met Your Father”, sevilen yeni diziler “Abbott Elementary”, “What We Do in the Shadows” ve efsane diziler “The Simpsons”, “Bob’s Burgers”  ve “American Horror Story”, platformda yer alan ve bu yıl Emmy adaylıkları kazanan yapımlar arasında bulunuyor.

Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic ve daha fazla heyecan dolu hikâyeye ev sahipliği yapan Disney+, 170’i orijinal 1000’den fazla film ve 16.000’in üzerinde bölümden oluşan 400’den fazla dizi, belgesel ve özel içerik arşivi ve güçlü yerli orijinal yapımı ile Disney’in yüz yılı aşkın zamandır sahip olduğu zengin hikâye anlatımını tüm dünyaya tek bir platformda sunuyor.

2022 Emmy Ödülleri’nde aday gösterilen Disney+ yapımlarını izlemek isteyenler için en önemli kategorilerde yarışan diziler, filmler ve belgesellerden öne çıkanlar;

 

Only Murders in the Building (Hulu / 20th Television)

En İyi Komedi Dizisi, En İyi Erkek Oyuncu (Komedi) dahil olmak üzere 17 Adaylık

 

Dopesick (Hulu / 20th Television)

En İyi Mini Dizi ve En İyi Erkek Oyuncu dahil 14 Adaylık

 

Pam & Tommy (Hulu)

En İyi Mini Dizi, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu dahil olmak üzere 10 Adaylık

 

The Dropout (Hulu / 20th Television / Searchlight Television)

En İyi Mini Dizi ve En İyi Kadın Oyuncu dahil 6 Adaylık

 

Moon Knight (Disney+ / Marvel Studios)

8 Adaylık

 

Loki (Disney+ / Marvel Studios)

6 Adaylık

 

What If…? (Disney+ / Marvel Studios)

3 Adaylık

 

The Book of Boba Fett (Disney+ / Lucasfilm Ltd.)

4 Adaylık

 

Abbott Elementary (ABC / 20th Television)

En İyi Komedi Dizisi ve En İyi Kadın Oyuncu (Komedi) dahil olmak üzere 7 Adaylık

 

What We Do in the Shadows (FX / FX Productions)

En İyi Komedi Dizisi dahil olmak üzere 7 Adaylık

 

Atlanta (FX)

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi) dahil olmak üzere 3 Adaylık

 

The Beatles: Get Back (Disney+ / Walt Disney Studios)

5 Adaylık

 

American Horror Story: Double Feature (FX / 20th Television / FX Productions) 

2 Adaylık

Hawkeye (Disney+ / Marvel Studios) 

2 Adaylık

 

How I Met Your Father (Hulu / 20th Television) 

2 Adaylık

 

 

Life Below Zero (National Geographic) 

2 Adaylık

 

9-1-1: Lone Star (20th Television) 

1 Adaylık

 

Bob’s Burgers (20th Television Animation) 

1 Adaylık

 

Chip ‘n Dale: Rescue Rangers (Disney+ / Walt Disney Studios) 

1 Adaylık

 

The Simpsons (20th Television Animation) 

1 Adaylık

 

Star Wars: Visions (Disney+ / Lucasfilm Ltd.)   

1 Adaylık

 

This Is Us (20th Television) 

1 Adaylık

 

Under the Banner of Heaven (FX / FX Productions) 

1 Adaylık

 

The World According to Jeff Goldblum (Disney+ / National Geographic) 

1 Adaylık

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.